Resultats

Eleccions Municipals 2015 (Terrassa)

Candidats

El ranking l’encapçala Xavi Matilla ( puntuació 50). La segona posició és pel popular Gabriel Turmo (36). La tercera, pel socialista, Jordi Ballart (19) empatat amb l'Isaac Albert (19) i les dues darreres posicions són pel candidat de Ciutadans, Javier González ( 11) i el Miquel Sàmper ( 3)

El candidat amb més seguidors és el socialista Jordi Ballart ( 6.244), amb molta distància respecte el segon amb més followers, l’Isaac Albert, que el segueixen 2.073 persones. Els que tenen menys seguidors són el candidat Xavi Matilla amb 905 seguidors, i el popular Gabriel Turmo, que en té 702 seguidors

El candidat que ha incrementat més els seus seguidors a Twitter ha estat el Xavi Matilla de Terrassa en Comú, ja que tanca amb una pujada de l’12% dels seguidors respecte el primer dia de campanya.

Pel que fa a l’activitat tuitera aquests dies de campanya (tuits i retuits), els dos candidats més tuiters han estat el popular Gabriel Turmo, amb 276 piulades, seguit de l’Isaac Albert d’ERC, amb 124.

Si tenim en compte la interacció que els candidats han tingut a la xarxa ( favorits i mencions), destaca el Jordi Ballart amb 726 favorits i mencions, seguit de l’Isaac Albert amb 361, i en Xavi Matilla amb 394.

En canvi, la taxa d’interacció ( favorits+mencions/followers) és molt baixa pels candidats amb molts seguidors, com és el cas del Jordi Ballart ( 12%). El candidat que ha generat més interacció, és de nou el Xavi Matilla, amb una taxa del 43%.

La viralitat de les piulades dels candidats també ha estat molt dispar: Els tuits d’en Jordi Ballart assoleixen 187 retuits, els del republicà Isaac Albert ( 159 retuits) i els tuits del Gabriel Turmo s’han retuitat 155 vegades.

Les taxes de viralitat ( tuits/seguidors) més baixes són les del candidat convergent (0,1%) i el socialista Ballart ( 3%). I les més elevades són les del popular Gabriel Turmo ( 22%) i el Xavi Matilla ( 15%).

Partits Polítics

De nou, Terrassa en Comú encapçala el ranking amb un índex de 82. El més elevat dels dotze perfils analitzats a Twitter. Les següents posicions són per ERC (50), Convergència i Unió (40), PP (25), Ciutadans (21) i PSC (18).

L’altre perfil rellevant Twitter és el d’ERC. Aquest partit que va treballar correctament el seu perfil, va registrar una taxa d’activitat i viralitat elevada ( la segona millor) i conseqüentment un IPT del 51.